Összegezzük a dolgokat: Az Apple bepereli a Samsungot, szabadalomsértéssel. Be is nyújtja a keresetét a düsseldorf-i bíróságra (véletlenül sem USA-ban, vagy Koreában), egy hamis "bizonyítékkal" (értsd: egy képpel, amelyen az iPad és egy Apple remek grafikusai által az iPad dimenzióira nyújtott Galaxy Tab 10.1 látható, ami így természetesen aligha hasonlít a valódi Samsung tablet-re, sokkal inkább az iPad-re). Ezzel sikerül is megtéveszteni az Német ítélethozókat, akik határozatlan időre betiltják az Galaxy 10.1 forgalmazását Európában.

Meglehet, hogy az Apple így akarta a fő beszerzőjét, az Samsung-ot sarokban tartani és az olcsóbb alkatrészekkel nagyobb pénzt szakítani a végfelhasználókból, vagy csak valóban megelégelte a dizájnelemek, az Apple stílusjegyeinek koppintását (akárhogy is nézzük meglévő jelenségről van szó) és igyekszik a kiváló Jonathan Ive által kreált dizájnt kinyújtott karmokkal megvédeni. Természetesen megteheti, de az egész fiaskóban főként bíróság ítélete az ami szürreális: Először is az ügyészség nem nézett utána, hogy valóban miként is néz ki a Tab 10.1, valamint az is kiment a fejéből, miszerint a bíróság jelen esetben csak Németországban gyakorolhatja a hatalmát és érvényesítheti ítéletét.

Ez tehát azt, jelenti, hogy Európa-szerte akadálytalanul visszaállhat a Tab 10.1 forgalmazása, kivéve Németországban. (Note: Ausztráliában pedig szintén nem jelenik még meg a készülék, egy korábbi Apple-Samsung megegyezés következményében.)

A történetnek ugyan még nincs vége, augusztus végén összegyűlnek az érintettek, hisz a Samsungnak is érdeke a Német felvevőpiac elérése.

Az utóbbi napok történéseit és a bíróság döntéseit egy szóval lehet leírni: KOMÉDIA.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr873159112

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az Apple feketesége 2011.08.28. 15:42:03

Az Apple tette a saját termékeit, az iPhont, de főként az iPadot hasonlatossá másokéhoz és aztán beperli őket a hasonlóságra hivatkozva.  Mert ugyebár ha kitart a fehér dizájnszínénél, akkor azért a fehér és a fekete inkább ellenkező, mint hasonl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása