[IFA '11] Tegnap a Sony uralta a kiállítást, ma a Galaxy Note-ot, és Galaxy Tab 7.7-et mutatta be hivatalosan is a Samsung reggel a Német Szórakoztatóelektronikai Expón.

A prezentáción természetesen a mobileszközök domináltak, azon belül is az Android platform. Elsőként a Galaxy Note-ot és annak a feature-listáját mutatták be. Öt hüvelykes készülék lesz, ami mobilnak óriási, tabletnek kevés. A Samsung "új kategóriának" nevezi... A készülékhez jár egy kapacitív stylus is, plusz kiegészítőkként pedig választhatunk autós- és asztali dokkolót valamint kijelző-védőt (hmm, Smart Cover?) és tokokat. A kütyü saját, egyedi naptárat és határidőnaplót kap.

A készülék a kézgesztusokkal is irányítható lesz. Ha például a tenyerünket végighúzzuk a kijelző felett, akkor lementi az aktuális képernyőképet, ha tenyerünkkel letakarjuk a kijelzőt, akkor pedig megállítja az éppen lejátszás alatt lévő médiát.

A stylust -amit amúgy S Pen-re kereszteltek, nem csak firkálgatásra használhatjuk, lesz kézírás felismerés a szoftverbe integrálva, ami elég hasznos lesz. Feltehőten nem csak a Note-tal lesz használható a ceruza.

Az öt hüvelykes kijelzőn 1280×800-as felbontás dolgozik, így a magas DPI miatt elképesztően éles képet kapunk, a szín- és kontrasztminőség pedig az S-AMOLED-nek köszönhető majd.

A második nagy Android-os dobás a Galaxy 7.7, ami egy Honeycomb-os (a legfrissebb 3.2-es) több mint hét hüvelykes tablet lesz, ami az egy éves Galaxy Tab-ot hivatott leváltani. 1,4 GHz-es processzor, 4G LTE kompatibilitás, szálcsiszolt alumínium hátlap. A készülék rendkívül vékony lesz (már most megpróbálhat az iPad 3 "alá" licitálni). Szintén Super-AMOLED kijelző lesz benne, a Note-ban található felbontás lesz itt is.


Az előadáson még szó esett a Badáról és a Wave-mobilcsaládról, egy új, high-end kompakt fényképezőről, az új Smart-televíziókról, egy MacBook-ra hajazó laptopról, valamint egy set-top-box-ról is ami a régi tévéket okosítja fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr403195588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása