Még mindig nincs olyan tablet a piacon, ami megközelítené az iPad-ek eladásait, a karácsonyi szezont abszolút az iPad 2 uralja majd.

Legalább is erre jutott a világ egyik legnagyobb kutatóintézete a Gartner. A tabletek (ebbe beleértendő az összes platform a webOS-től az Android-on át az iOS-ig) 73,4 százalékát fogja kitenni az iPad az idei év végén (tavaly 83% volt). Messze ettől az eredménytől lesz második az Android, körülbelül 21-22 százalékkal. "Arra számítunk, hogy az Apple továbbra is karban tartja a piaci részesedését tablet fronton az idei előrejelzésünk szerint, sőt még 2014-ig is erős, körülbelül 50 százalékos részesedése lesz. Az egész annak tudható be, hogy az Apple elöljáró felhasználói élményt, szoftvert, hardvert és szolgáltatásokat nyújt azoknak akik iPad-et vesznek, ezt megtörni pedig csak akkor lehet ha vetélytársak is hasonló megközelítésben reagálnak" - Írta le közleményében Carolina Milanesi, a Gartner alelnöke.

Természetesen Milanesi utolsó idézett mondata helytálló, hiszen felmértek, közvéleményt kutattak, ha már ez a dolguk. Viszont, egy fontos szempontot kihagytak, mégpedig az Apple-kultuszt, amit a cég és a felhasználók együttesen építettek fel tökéletesen az elmúlt jópár évben. Ezt pedig kevés cég tudná belátható időn belül, csettintésre reprodukálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr853251417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sulcus (törölt) 2011.09.24. 09:29:40

Emberek,leesett már az a műhold,vagy meddig üljek a pincében?

Netuddki. 2011.09.24. 10:32:16

"Még mindig nincs olyan tablet a piacon, ami megközelítené az iPad-ek eladásait, a karácsonyi szezont abszolút az iPad 2 uralja majd."

De ha lenne is akkor az apple jogászai gondoskodnak róla, hogy ne legyen... :(

Pobjeda elvtárs 2011.09.24. 10:35:05

@kovi1970:
Nagyon helyesen, semmi szükség Apple klónokra, innovációra, és fejlesztésre van szükség.

l0lcopter 2011.09.24. 10:36:30

a kultusz. jah :D
le kellene gyártani olyan terméket amin nem egy fostalicska tákolmány rendszer fut. A kultusz ettől alakul, hogy nem azért veszel meg egy terméket, hogy szopókázzál vele, amíg használhatóvá teszed, valamint Google hirdetéseket nézegess rajta. A tablet amit az Apple alkotott szórakozásra és tartalomfogyasztásra van amolyan kultikusan megépítve. ennyi.
Múlt héten volt nálam egy Galaxy Tab 10.1, akkora vicc kategória, hogy öröm volt videózni. Szanaszét fagyott, nem reagált semmire, a programok kilépnek Bocsánat! popuppal. Egyszerűen gagyi, a hardver jópofa, tetszetős, de amit beletöltenek, azt én nem borítanám még disznók elé sem.
Szóval így nem csodálom a piaci részesedést, ugyanakkor nem az Apple-t kell démonizálni, hanem fel kell kötni a gatyát és lerakni valami használhatót az asztalra.

Netuddki. 2011.09.24. 10:42:10

@l0lcopter: Muhaha!
Az ilyen hozzászólásokkal csak magad égeted. Jobs fizet neked az Android fikázásért? Ostoba emberek...

rockjano 2011.09.24. 10:52:08

Az Apple kultusz oka az hogy jók a termékek meg a szoftver körítés, vagy legalábbis a többihez képest jók.

Nem kell itt nagy csodára gondolni...

Akkor lesz vetélytársa az Aplenek ha a többiek is fognak hasonlóan jót csinálni (elöbb-utóbb fognak)

Kérek egy fröccsöt. MOST! 2011.09.24. 11:52:18

Hihetetlenül szórakoztató a komment-izmozás az Apple vásárlók és nem vásárlók között. :D Mondjuk az okát sosem értettem...

en-gé · http://aapp.blog.hu 2011.09.24. 11:55:56

@Kérek egy fröccsöt. MOST!: Én meghívnálak egy fröccsre, úgy tűnik egyformán látjuk és nem értjük a helyzetet. :D

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.09.24. 13:31:22

@rockjano: Már csinálnak, jó ideje. Meg is lesz az eredménye (ahogy a telefonoknál történt: az Android már lassan egy éve átvette a vezetést, és töretlenül növekszik, miközben az Apple stagnál)

en-gé · http://aapp.blog.hu 2011.09.24. 14:05:48

@Gery.Greyhound: Borulni fog a jelenlegi okostelefon-részesedés októberben ha minden igaz, periódusszerűen.

rockjano 2011.09.24. 14:22:05

@Gery.Greyhound: Azt ne feledd hogy Androidot gyárt egy rakás cég az Apple meg egyedül van ja és a legtöbbet úgyis az Apple keresi vele. Szerintem annyi a profitja rajta mint az összes többinek együttvéve.

Egyébként abban igazad van hogy a középketegóriát uralja az Android és hogy kellen egy olcsóbb iPhone mégha ez némileg bele is harap az össz profitba. A Market share is fontos a szoftverfejlesztés miatt.

Ebben talán hibázik az Apple.

en-gé · http://aapp.blog.hu 2011.09.24. 15:09:57

@rockjano: Tegyük hozzá azt is, hogy a Google valamint az OHA semmit sem profitál abból, ha egy gyártó úgy dönt, hogy Androidot rak a telefonjára. Csak a célzott Google-reklámok azok amiből pénzt szakít. Ha nincs meg a tanusítvány, akkor pláne nincs bevétel, mert így a Google Ads-ek is kimaradnak.

Tehát igazad van: A profitversenyt abszolút az Apple nyeri, de valamiért az is rohadt fontos neki, hogy marketshareben is a #1 legyen.

xstranger 2011.09.24. 15:17:25

@en-gé: Akik a google programcsomagot mint gmail maps stb akarjak a telefonukra azoknak fizetniuk kell. Azok nem free programok mint az os.

rockjano 2011.09.24. 15:40:51

@en-gé: A marketshare azért kell hogy a szoftverfejlesztők aktívak maradjanak. egyenlőre ezzel nincs gond úgytudom még mindig Az iTunesból töltenek le a legtöbb progit (legalábbis ami fizetős)

en-gé · http://aapp.blog.hu 2011.09.24. 17:09:56

@rockjano: Na ezaz, nemcsak a legtöbb letöltést, a legtöbb alkalmazást hordozza az AppStore. Fölényesen.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.09.24. 19:27:44

@en-gé: Periódusszerűen NEM borult az iPhone 4 megjelenésekor sem, pedig minden applefan ezt mondta, hogy csak a kivárás miatt erősödött meg az Android... Aztán valahogy mégis úgy maradt. :)

@rockjano: Az Apple így döntött, hogy ő egyedül akar lenni. Ez is egyfajta üzletpolitika, meg az is, amit a Google/Android csinál: válogathatsz 500 féle típusú, színű, teljesítményű készülék közül... Ez a lényegen nem sokat változtat, az Android eladási adatokban magasan veri az iOS-t (és ez önmagában nem sokat jelent, mert a valóvilágot is sokan nézik, de ettől még fos. Viszont ha én fejlesztő lennék, elsődlegesen olyan platformra fejlesztenék, amivel minél több embert érek el - függetlenül attól, hogy HTC, Samsung, ZTE vagy épp Apple készüléket birtokol az illető. És ebben az Android sokkal erősebb, vonzóbb a fejlesztőknek, ami hosszútávon azt fogja előidézni, hogy sokkal több minőségi app fog Androidra készülni. És a vásárlónak ez is fontos szempont lesz...)

en-gé · http://aapp.blog.hu 2011.09.24. 19:59:42

@Gery.Greyhound: Félreérthetően fogalmaztam, úgy értettem, hogy változni fog a share, amint megjelenik az új iPhone és az iPod, akár 5-10 százalékkal is az Apple javára.

rockjano 2011.09.24. 21:11:19

@Gery.Greyhound: Igen viszont ne felejtsd el hogy az Apple telefon felhasználók sokkal többet vásárolnak arányosan tehát nagyon is érdemes lesz oda fejleszteni akkor is ha sokkal többen használnak androidot.

Azért használnak többen mert olcsóbb készülékek is vannak, viszont aki olcsóbb telefont vesz az szinte biztos hogy nem fog annyit költeni szoftra ha egyáltalán vesz valamit.

Ez olyan mint hogy a MacOS csak 5-6%-al szerepel a világon és mégis az Adobe több szoftot ad el Mac-re mint Windowsra.

Szóval ez nem ilyen egyszerű meg szerintem az Apple is kifog egy olcsóbb készüléket hozni ami mennyiségileg is konkurrenciája lesz az Androidnak..már ki kellett volna hozniuk valami ilyesmit...iphone nano ... meglátjuk

en-gé · http://aapp.blog.hu 2011.09.24. 21:30:07

@Gery.Greyhound: Nem konstans jelenségről beszélek, csupán a holiday season alatt jön fel egy kicsit az Apple, utána pár hónap és megint visszaesik.

Pobjeda elvtárs 2011.09.25. 10:02:14

@en-gé:

Marketshareban konkrét modeleket és gyártókat hasonlítanak össze, és abban abszolult az apple vezet.

Az csak a google marketingje hogy belépő, és közép kategóriás készülékek összesített eladási adatait hasonlítják az apple prémium kategóriás termékeihez.

Az apple versus világ összehasonlítás inkább wishfull thinking mint valós piaci trend.

Jelenleg az Apple iPhone4 a legsikeresebb modell a piacon, és semmilyen androidos modell még csak megszorítani sem képes.

Ráadásul a vásárlói elégedettségi adatok sem az androidot erősítik. Az android sikerének fő oka - eltekintve a kicsiny apple gyűlölő rétegtől - a szegény ember iphoneja jellege.

en-gé · http://aapp.blog.hu 2011.09.25. 11:54:15

@Pobjeda elvtárs: Ezért szokták a kutatóintézetek OS-marketshareként megfogalmazni a dolgot. :D

Hozzátenném, hogy amerikában amúgy szintén szezonális Motorola Droid meg tudja szorongatni az iPhone tökeit és akkor készülékszinten maradtunk. Pláne akkor amikor az iPhone még csak az AT&T-nél volt elérhető.

Pobjeda elvtárs 2011.09.26. 09:15:56

@en-gé:

Ez azért elég relatív, mert a droid anno valóban szépen teljesített. egy rövid ideig. Aztán meg szépen raktáron maradtak a készülékek, és semmi nem lett a motorola megmentéséből.

Ennek pedig az az oka, hogy általában nem voltak elégedettek a vásárlók a készülékkel. Az Apple sikere a folyamatos innováción túl, éppen ennek köszönhető. Messze nagyobb a vásárlói elégedettség az apple termékit tekintve mint bármely más telefon gyártó készülékeit tekintve.

www.jdpower.com/news/pressRelease.aspx?ID=2011146

Az OS marketshare pedig azért félrevezető, mert az androidos eladások döntő többségét nem valódi okos-telefonok teszik ki, hanem belépő szintű olcsó modellek. Mivel az olcsó androidos készülékeket dömping áron már 50 dollárért hozzád vágják az USA-ban, úgy hogy ehhez még egyet fizet kettőt kap akció is járul, így ezt elég nehéz az android sikerének eladni. Minden jól fogy amit kvázi ingyen osztogatnak.

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ha az iPhone 3Gs-t is 25 dollárért osztogatnák, vajon akkor hol lennének az android számai.

Nem véletlen hogy az apple profitja az iphone-okon nagyobb mint a teljes mobil telefon iparnak együttvéve. Nyilvánvalóan ezt csak nagyon magas szintű vásárlói elégedettség mellett lehet megcsinálni.

en-gé · http://aapp.blog.hu 2011.09.26. 17:38:45

Egyet értek veled, nem is akartam pártelvtárskodni.

De azt azért hozzá tenném, hogy nem csak a vásárlói elégedettség miatt profitál szédületeseket az Apple, hanem az olyan magas haszonkulcs miatt, ami már az amerikai versenyhivatal figyelmét is felkeltette. Az Apple teljesen jó stratégiát követ, más kérdés, hogy egyesek önérzetét ez úgy sérti, hogy elvből nem vesz soha iTerméket.

Kijavítanálak még avval is, hogy egy Androidos okostelefon attól még egy teljes értékű okostelefon marad, akkor is, ha százezer helyett 35 ezerért viszed dominóban/praktikumban/vitamaxban. Nem az fogja meghatározni a smartphonet, hogy milyen az anyagminőség és mennyire optimalizált rendszer.
süti beállítások módosítása