Apple-esemény sűrítve

Címkék: apple ipod iphone olcsó touch 4s ios

2011.10.05. 08:19

Jön az négy és feledik iPhone, felturbózott kamerával, hangfelismerő asszisztenssel, felhőkkel és csalódással. Igen velőtlen volt az őszi Apple-Keynote. Megannyi szinten volt bukta sokak számára a tegnapi rendezvény. Főként mert nem lesz iPhone 5 (látható volt előre), csak az 4S lesz, ami a hardveres felfrissítésben közepesen szerény: Lesz A5-ös CPU, két magon, hétszer gyorsabb grafikai számítással, nyolc megapixeles objektív kerül a hátlapra, ami már 1080p-ben is képes mozgóképet rögzíteni. Dizájn tehát változatlan, a közelség-mérő csúszott el csupán, az antenna, tehát az alumínium-keret is marad, GSM mellett tudja már a CDMA adatkommunikációs szabványt az iPhone 4S, bár ez bennünket cseppet sem érint. Nő az akkumulátor teljesítménye, így a készenléti idő is, de az új antenna is gazdaságosabban bánik az akksival. Debütált Cook, az predikciókkal szemben viszont Jobs nem volt jelent az eseményen. iOS 5-ből szinte ugyanazt kaptuk, mint a nyár elején, az iCloud pedig a szoftverfrissítéssel együtt jön október 12-én.

iphone4s.jpg

Az Apple szerint a PMP-k 78 százalékát az iPodok teszik ki, könnyen megkérdőjelezhetőnek tűnik az adat, de az már biztos, hogy több mint 300 millió iPod kelt el. Lesz továbbra is Shuffle, de generációt nem újítanak, ahogy az iPod Touch-nál és a Nano-nál sem. A Touch újdonsága a fehér burkolat, és az iOS 5 lesz, míg a Nano szoftveres renováláson esik át, valamint megkapja a Nike+-t is, mely a kocogóknak, futóknak kedvez leginkább. A 8GB-os Nano ára 150 dollárra csökkent. 45 millió iPod fogyott tavaly, így érdekük marad továbbra is a termékcsalád, bár itt-ott vagdosnak, így az iPod Classic-ot hivatalosan is halottnak tekinthetjük.

Továbbra is lesz iPhone 4, és bizony az lesz "Az olcsó iPhone", ugyanis szerződéssel 99 dollár lesz. Meglepő módon az Apple a 3GS-t sem vonta ki teljesen, elérhető lesz ingyen, melyhez csak szintén egy előfizetés kell. Az Apple Store hivatalos, hazai indulása után nem csoda, hogy nekünk sem kell annyit várnunk az iPhone 4S-re. Az amerikai start után tizenkét nappal, október 24-én lesz nálunk megvásárolható az új generációs iPhone. Az Apple $199-t kér a 16 GB-os verzióért, $299-t a harminckettesért és $399-t a hatvannégyesért, de a konkrét hazai árszabásokról még nincs információ.

Összességében szoftveres oldalról egy unalmas, és sótlan prezentációt láthattunk, de az is kiderült, hogy minden második iPhone-generáció egy upgrade lesz, feltehetően a menetrendet az Apple már az iPhone 3GS megjelenésekor látta előre.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr473279087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása