Nem szeretnék belemenni semmilyen biográfiai megemlékezős posztba, megannyi remek blogposzt és egyéb írás forog a neten, pláne most (sajnos, hozzáteszem). Ehelyett inkább a Boy Genius Report techblog főszerkesztője által vázolt sztorit közvetíteném. Jonathan Geller több mint öt éve az aktuális MacBook megjelenése előtt, egy közeli, megbízható forrásra hivatkozva szellőztette meg a blogon, hogy a legközelebbi MacWorld-ön jelenthetik be az új MacBook-ot. A forrás természetesen nem hitte, hogy a blogger lehozza a kifecsegett információkat, a hír megjárta a nagy site-okat is, természetesen Steve Jobs is tudomást szerzett róla. Ezt követően a forrás felhívta Gellert, az alábbi párbeszéd zajlott le:

Forrás: Haver!

Geller: Na?

Forrás: A poszt...

Geller: Mi?

Forrás: A poszt a MacBook-ról. Steve ideges!

Geller: Uhh.

Forrás: Nem érted, Steve 'rohadt' ideges!

Geller: Na, de mennyire?

Forrás: Épp vakáción volt, amint meglátta a hírt rendkívüli gyűlést rendelt el az Apple-nél, hogy kiderüljön mi is történt pontosan.

Geller: A poszt miatt dobta a nyaralását?

Forrás: Felpattant a magángépére és visszarepült Cupertino-ba.

Geller: Picsába! Van még valami?

Forrás: Nagyszájú seggfejnek hívott engem.

Tipikus Jobs. A sztori remekül leírja Steve Jobs hozzáállását a cégéhez és a Jobs-féle szükséges szigort. Precíz, részlet-orientált vezető, aki mellett a munkatűrés meglehetősen szélsőséges volt, de pont ezek miatt tart ott az Apple, amelyre talán még maga a cég sem számított. A legnagyobb versenytársak is mély megrendüléssel fogadták a Jobs halálhírét, nem csak az Apple, hanem a teljes IT-világ vesztett el egy zseniális elmét.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr263284105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása