Amikor a Microsoft nekifutott az okostelefonoknak a Windows Mobile után, de még a Windows Phone 7 előtt, piacra dobta a Microsoft Kin termékcsaládot (csupán két telefonból állt) ami totális csőd volt. Alig kelt el pár száz készülék összesen, olyannyira sikertelen lett, hogy a forgalmazó üzletek kérték a Microsoftot, hogy a raktáraikból szállítsa el a készülékeket, mert csak a helyet foglalják.



Az utóbbi helyzet most a HP-val történt meg a napokban. Akkora bukás lett a februárban bemutatott és júliusban debütált, zárt WebOS alapú HP TouchPad, hogy a nagyobb üzletláncok már az nyakukon maradt tabletek elszállíttatásán gondolkodnak. Hiába történt egy száz dolláros árcsökkentés, a készülék még így sem lett kelendő. A Best Buy tegnapi jelentése szerint a HP-tól rendelt 270 ezer táblagépből csupán 25 ezer kelt el (arról még nincs adat, hogy a szolgáltatóknál, viszonteladóknál mennyi kelt el), Európában pedig körülbelül 12 ezer fogyott.

Úgy tűnik a terméket leárnyékolja a iPad és a megannyi Honeycomb-tablet sikere. Közre játszhat az is, hogy a HP alkalmazásboltja, a WebOS Catalog alig több mint 5 ezer alkalmazással operál, amit két éves fennállása alatt ért el, ami az Android-hoz és az iOS-hez képest rendkívül alacsony, és lassan növekvő szám.

A sok-sok árva készüléket, most a HP jelentős kedvezményekkel, bundle-ben (tehát más HP számítógépekhez, drágább termékeihez) adná "ajándékba".
 

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr373160768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása