iOS-re már régóta elérhető a RedEye nevű szoftveres és hardveres kiegészítő, amely lényege, hogy kommunikációs hidat hoz létre a telefon (vagy tablet) és a TV közt. Tehát nem másról van szó mint egy univerzális távirányítóról.

Az ThinkFlood által fejlesztett app-nak és Wifi-IR adapternek köszönhetően már nem csak az iOS eszközökkel irányíthatjuk egyszerűen szinte bármilyen infra-távirányítós készülékünket, ugyanis a gyártó már Androidra is megjelentette a RedEye-szettet.

A működési elv egyszerű: Az adapter felcsatlakozik az otthoni, Wifi hálózatunkra (ez azért is szükséges, mert a "rögtönzött távirányítónk" információkat is közöl velünk interneten keresztül), mi pedig a telefonunkat szintén Wifi-n párosítjuk az adapterrel, az pedig infraporton kommunikál a TV-vel, házimozival, hangrendszerrel...

Az alkalmazás, ami 1.6-tól felfelé kompatibilis az Androiddal (illetve Honeycombon is elérhető) teljesen ingyenes, viszont a hardveres kiegészítő már 190 dollárt kóstál, tehát annak érheti meg leginkább aki egy felső kategóriás univerzális távirányító (pl. egy Logitech Harmony One) vásárlásán gondolkodik.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr323163146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása