Amerikában. Egészen pontosan New York városában. A Reuters szerint az Apple két üzlet ellen indított pert, mert az általuk nem jóváhagyott tokokat, fülhallgatókat illetve egyéb kiegészítőket forgalmazott iPhone-hoz, iPod Touch-hoz és iPad-hez.

Az Apple feltehetően azért kezdett el nyomozni az üzletek és készleteik után, mert nemrégiben kiderül, hogy Kínában egy komplett Apple Store-t másoltak le, ahol hivatalos Apple termékeket árusítottak (az üzlet neve Apple Stoer, nem vicc). Azóta kiderült az is hogy világszerte rengeteg üzlet él vissza a Apple Premium Reseller (Apple Prémium Viszonteladó) titulussal. Így elkezdtek nyomozni belföldön is, először Chinatown-ban, New York kínai negyedében.

Tehát úgy tűnik az USA határain belül nyomozgat a cég jelenleg, ám hasonlóan kirívó esetek még nem történtek (nem is fognak), az viszont kiderült, hogy sok helyen forgalmaznak, hamisított, szinte pontos replikákat, illetve Apple által nem jóváhagyott kiegészítőket még az Államokban is. Az Apple szerint ezek gyártók teljes mértékben visszaélnek az alma-logóval, és a "Designed by Apple in California. Assembled in China" kifejezéssel, ami komoly következményekkel járhat.

És ha már itt tartunk, az Engadget munkatársa, egy elképesztő "iPhone 5"-re bukkant Pekingben. A hamisítvány inkább egy iPod Touch-ra hajaz, de a készülék vastagsága így is kisebb mint a például a Galaxy S II-nek, valamint egy iOS-t tökéletesen lemásolva, egy Java alapú zárt operációs rendszer található a kütyün. Összesen 110 dollár. Teljes galéria itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr343165047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása