Vicces poszttal nyit a blog a mai napon. Legalábbis a szituáció mindenképp az, emellett eléggé rajzfilmszerű. Tart már egy pár hete a pereskedés a táblagépek nagyjai, az Apple illetve a Samsung közt. Az Apple perel a nagy, téglalap kialakításért, a kerek sarkokért, domináns kijelzőért és a színes ikonok miatt. Ezeket már tudjuk.

A Samsung lépett egy szürreálisat és arra hivatkozott a per során, hogy a táblagépet mint eszközt, formatervet és kialakítást már láthattuk az 1968-as "2001: Űrodüsszeia" című Stanley Kubrick-filmben:

Az ilyen jogi-jelenséget anterioritásnak hívják. Az szabadalom vizsgálatakor előkerülő (akár be nem jegyzett) dokumentum -jelen esetben a pár perces jelenet a filmből, amely a vizsgált időpont előtt került nyilvánosságra. A film pedig az iPad megjelenése előtt 42 évvel került a publikum elé. Ha a Samsung védelme sikerrel jár az megreformálhatja a szabadalmi pereket.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr973175999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása