A kínai Meizu erőteljesen dolgozik a MX-re keresztelt okostelefonján, melynél a processzormagok száma opcionális lesz.

A nálunk kevésbé népszerű, Ázsiában igen keresett Meizu hihetetlen pénzt akasztott le pár éve, csupán azzal hogy pofátlanul, de felettébb igényesen másolta le az iPhone-okat. A Meizu M8-cal nem csak fizikai dizájnelemeket, az iOS stílusjegyeit is eltulajdonította, viszont az olcsó, thai iPhone-klónokon bejáratott és végtelenül fapados MTK-platform helyett a rendszerét Windows CE alapokon oldotta meg. Mondhatni nem is sikerült rosszul.

Rá nemsokkal a cég beszállt az Androidba az M9-cel, és keletebbi régiókban szintén elég szépen teljesített a telefon. Most a legújabb okostelefonjának startjára készül a cég: Meizu MX érdekesége az önmagában is erős hardver mellett az, hogy választhatunk kettő és négy magos processzorral szerelt MX-ek közt is, persze kevéske árkülönbség van köztük. A Kétmagos csak 16 GB-tal a négymagos pedig 32 GB tárhellyel érhető el, előbbi kb. 130 ezer forintnyi yen-ért, utóbbi kb. 160 ezer forintért. Meg kell fizetni a forradalmi hardvert, de sok ázsiai olyan presztizskérdést csinál a Meizu telefonokból, mint sokan nyugatabbra az Apple telefonokból. Amíg a felhasználó a sikkért fizet, addig a gyártó jelentős haszonkulccsal adhatja a termékét.

Mindkét készüléket egy A9-es Cortex CPU hajt, az még nem tisztázott, hogy a négymagos verzió azonos lesz-e a PlayStation Vita processzorával. A fenti adatokon kívül más eltérések nem lesznek. A kijelző 4,3 hüvelykes qHD, vagyis a felbontás 960×540-as. A készülék vastagsága tíz milliméter alatt marad. Pontos megjelenés nincs, pláne nem régiókra bontva, de könnyen lehet, hogy a telefon keleten marad hivatalosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr853242246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása