Késéssel ugyan, de világszerte megjelent a ZTE Skate, szinte biztos, hogy pár hónapon belül felveszik a kínálatukba a magyar szolgáltatók is.

Az európai és ázsiai régióban igen pozitívan fogadtatott ZTE Blade pontosan egy éve jelent meg (nálunk késő ősszel startolt hivatalosan, először a T-Mobilenál). Sikeres lett, varázsát az adta, hogy olcsón olyan tulajdonságokat kaphattunk meg, amit egy-két árszektorral feljebb láthattunk csupán, sőt a esetenként hasonló árban volt, mint egy-két buta, érintőképernyős feature-phone.

Régóta híreznek már a ZTE Skate-ről, ami tekinthető az Blade utódjának is, szerényen felpumpált tulajdonságokkal: Gingrebread, 4,3 hüvelykes kapacitív TFT, 800 MHz-en ketyegő CPU és egy Adreno 200-as GPU van a ZTE-s vonásokat visszaadó borítás alatt, tehát hatalmas előrelépések a processzorok terén nem voltak (600 MHz-es CPU és azonos grafikus chip van az elődben). Mivel főként a szolgáltatókon keresztül szeretné a ZTE árulni a Skate-et, ezektől a telekommunikációs cégektől függ többnyire a megjelenés. Az angoloknál az Orange augusztus eleje óta forgalmazza a telefont, Orange Monte Carlo-ra átkeresztelve, őket követték a brazilok majd a spanyolok.

Külön érdekesség, hogy a Blade nem jelent meg Amerikában, a Cricket viszont árulni fogja a régióban az új készüléket, a szintén olcsó árfekvésbe lőtt ZTE Chorus-szal együtt. Az ára a Blade-nél szinte észrevehetetlenül drágább, Angliában valahol 120-150 font közt, azaz 38-48 ezer forint közt alakul feltöltőkártyás konstrukcióban. Arról még nincs információ, hogy valamelyik magyar szolgáltató felvenné-e a kínálatába, de nagy valószínűséggel még karácsony előtt találkozhatunk vele, ha a Blade példáját és sikereit figyelembe vesszük.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr453254233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása