Legalább is ezt tudta kifejteni egy regisztrációs naplóból, egy appfejlesztő fickó az államokban. Ez azt jelentené, hogy párhuzamosan is képes lenne használni a két mobilkommunikációs szabványt a következő generációs iPhone. Úgy tűnik az iPhone 4 antennaproblémái és a körülötte lebegő köd arra késztette az Apple-t, hogy a következő iPhone kiváló antennatulajdonságokkal és minőséggel bírjon (nem mintha bármennyire is csökkentek volna az eladások az antenna rakoncátlankodások miatt).

Ez amúgy nem meglepő, a Verizon-nál megjelent iPhone 4-ekben már olyan Qualcomm által gyártott, kétsávos CDMA-GSM chipset volt, melynek a GSM-oldala le lett tiltva. Ez főként akkor okozott gondot, ha a Verizon-os iPhone-okkal akart az illető olyan országban járni, ahol ezt a hálózatot nem ismerik.

Ha az Apple nem akar régiónként vagy szolgáltatónként külön gyártani GSM illetve CDMA frekvenciákat használó iPhone-okat, akkor minden bizonnyal ezzel a lépéssel járnak jól (nálunk, és sok más országban csak a GSM létezik mint szabvány, a CDMA-skála nem túl széles). Arról még mindig nincs hivatalos feedback, hogy az Apple beszállna-e a legújabb GSM-generációba, a 4G LTE-be, amelynek a fejlettebb válfaja akár 1 gigabites letöltést és 500 megabites feltöltést is képes szolgáltatni, megfelelő körülmények közt. Az Apple egy korábban már kijelentette, hogy az LTE szabványra nekik még nincs szükségük, ám a többi mobilkommunikációs fejedelem már beszállt ebbe a bizniszbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr53173358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása