Úgy tűnik félig-meddig sikerrel járt az Apple Hollandiában: A bíróság elismerte a szabadalomsértést, és 32 európai országban letiltotta a Galaxy S, Galaxy SII és a Galaxy Ace forgalmazását. Ez jelentős kiesést jelent a Samsung-nak, hisz a legkeresettebb Galaxy-készülékekről van szó.

A Samsung tehát hét hetet kapott, hogy teljesen leállítsa ezen telefonok forgalmazását, a Holland Bíróság viszont több, Apple által kezdeményezett szabadalomsértést nem fogad el, továbbá nem ismerte el azt, hogy a Samsung szabadalomsértést követett volna el a Galaxy Tab 10.1-gyel.

A kérdés megint csak az, ami már Düsseldorfban is felmerült: Mennyire gyakorolhatja erejét a Holland Bíróság egész Európában? Pörögnek az események, további fejlemények hamarosan.

Update: Az egész szabadalmi perben az Apple fő kifogása a szoftver volt, aminek a felhasználói felülete erősen hasonlít az iOS felületére. A Samsung a készülékekre új szoftvert és dizájnt fejleszt, amellyel állítólag már forgalomba hozhatóak lesznek a fent említett Galaxy-telefonok.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr933177706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása