Elég elfoglalt mostanában a Samsung mobilrészlege, az Android-os készülékek sokaságában már-már alig hallunk a saját fejlesztésű mobiloperációs rendszeréről, a Bada-ról.

Az első Wave készülék tavaly jelent meg, ezen is debütált a Bada OS. Azóta ennek jött egy hardveresen nem sokat frissített második generációja, a gyártó pedig a napokban bejelentette a harmadik Wave készüléket is, mellé pedig a Wave M-et és a Wave Y-t. Az új garnitúra pedig szinte biztosan ki lesz állítva a holnap induló IFA-expón, így mozgás közben is láthatjuk őket. Sőt, nem csak hardveres, szoftveres revízióban részesül a Wave-család: Az új készülékeken már 2.0-ás OS található majd.

A line-up húzóneve a Wave 3, ami négy hüvelykes, 800×480 Super AMOLED panelt kap, így a képminőségre továbbra sem lesz panasz. 1,4 GHZ-es processzor mellé társul még egy 3 GB-os belső tárhely, amit természetesen microSD-kártyával 32-ig tudunk bővíteni. A fényképező öt megapixeles, autofókuszos lesz.

A Wave M-ben már bizony már ennél kevesebb, de így is a középmezőnyt fogja erősíti a Bada-telefonoknál: 832 MHZ-es processzor, 3,65 hüvelykes WVGA kijelző, 150 MB belső memória -bővítés itt is lehetséges. Opcionálisan kérhetünk a készülékbe NFC-modult is akár. A Wave Y az olcsó, a belépő Bada megtestesítője lesz. 3,2-es képernyőátló, HVGA felbontás, szintén 832 MHZ-es CPU, két megapixeles kamera. Úgy érzem a készülékekről még hallhatunk a napokban.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr103190418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása