Tavaly nagy port kavart, amikor az iPhone 4 megjelenése előtt sikerült egy Apple alkalmazottnak elhagynia a prototípust, ezáltal kikerült a publikum elé. Ez most újra előfordult, viszont nem robbant akkorát az ügy. Még.

Egy éve az alkalmazott által el- vagy őrizetlenül hagyott készüléket valaki elemelte, majd felpakolta egy aukciós oldalra, ahonnan ötezer dollárért vásárolta meg a Gizmodo egyik szerkesztője, akinek a lakását szépen fel is forgatták a hatóságok. A lényeg, hogy irtózatos vihart kavart az ügy.

Július végén sikerült egy újabb prototípust elhagynia egy Apple dolgozónak, egy San Francisco-i étteremben a Cava22-ben került ki valahogy a készülék a munkatárs felügyelete alól, aztán valaki fel is tette a Craigslist-re, de nem lehetett tisztában a valós értékkel: Csupán kétszáz dollárért akart túltenni rajta az illető.

Az Apple gyorsan be is mérte a készüléket, a rendőség rátört egy húszas éveiben lévő férfire, aki tagadta, hogy nála lenne bármilyen iPhone, úgy, hogy aznap Ő is a szórakozóhelyen tartózkodott. A lakását átkutatva nem találták meg a prototípust, az Apple vissza is vásárolta volna a készüléket, nem is kevés összegért, de ennek ellenére a gyanúsított még mindig tagadta a vádakat.

Az étterem tulaját nem kereste meg sem az Apple, sem az rendőrség, de elmondása szerint többször is kapott hívást egy eltűnt iPhone-ről. Valószínűleg az eltulajdonító nem tudhatta először, hogy ez már a következő generációs iPhone, a tavalyi ügy során is kiderült, az iPhone 4 egy olyan zárt tokban volt, ami a 3GS dizájnját kölcsönözte prototípusnak.

Képek nem szivárogtak ki az esetleges új dizájnról (Nocsak, lehet nem is változott semmit sem? Hmm...), a készülék hollétéről sem tudni semmit. Egy valamit azonban tudunk: Az Apple munkatársak szeretnek inni.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr953194493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása