Hát pont nem a Lenovo-tól várnánk, hogy körülbelül 40 ezer forintért adna egy Android táblagépet. Pedig a helyzet az, hogy így lesz.

Leginkább a Távol-Keletről származó, sokadrangú gyártók szoktak 35-40 ezer forintért tabletet árulni, ami recseg-ropog, gyakran csak rezisztív tapiképernyőt kap, és a rendszer sincs optimalizálva rájuk, sőt sokszor az OHA-Android tanúsítványt sem kapják meg, így nincs Market, Maps, Mail valamint YouTube sem.

Most a Lenovo, aki többnyire a közép-felső kategóriába szokta elhelyezni termékeit (az IdeaPad a alsó-közép kategória gyűjtőneve, a ThinkPad pedig a legfelső polcokon található termékeket foglalja össze), úgy gondolta, hogy remek üzleti stratégia lenne, ha ennyiért valódi minőséget, normális Android-ot kapna a konzumer. És milyen jól gondolják. Bravó!

A Lenovo IdeaPad 2.3-as Android-ot futtat, a számításokat egy Cortex A8 chipset végzi, 1GHz körüli órajelen. A kijelző hét hüvelykes, 1024×600-as felbontással, természetesen az érintőpanel kapacitív lesz. A Lenovo azt állítja, ugyan azt a magnéziumötvözetű merevítés gondoskodik a strapabírósságról és a tartósságról, ami a ThinkPad laptopokban is fellelhető.

Az ár a tárolókapacitás függvényében változik, a legdrágább modellben sem lesz más telekommunikációs modul a Wifi-n kívül, de emellett mindegyik modellben lesz GPS is. A legolcsóbb 199 dollár, amiért 8GB-ot kapunk, a 16GB-os már $249, a 32GB-os $299 lesz. Azért is érdemes a legolcsóbb verzión elgondolkodni, mert mindegyiket tudjuk microSD és SD kártyával bővíteni. Több színben is elérhetőek lesznek a gépek, így tudjuk a készülékünket stilizálni. Legalább is a hátlapot.

A készülékek megjelenésével elindul a Lenovo App Shop is, mely induláskor több mint kétszáz exklúzív alkalmazással lesz feltöltve. Bár a pontos megjelenés még nem tisztázott, de a Lenovo rövid időn belül megejti a startot.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr93196714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása