Az IFA-n bejelentett Galaxy Note felpaprikázott áron jelenhet meg, az igen erős specifikációért megkéri a pénzét a Samsung.

A görög TechBlog munkatársainak sikerült még az IFA-expón egy Quadrant benchmark-tesztet lefuttatni az új Samsung készüléken, ami még a hardverben uralkodó Galaxy S II-re is rálicitált sok-sok ponttal. A blog tesztjében 3624 pontot, míg az S II 3396 pontot ért el.

A Note egy egyedi kategóriába sorolható (a Samsung által forradalminak beállított -nem az, a tavaly nyáron megjelent Dell Streak 5 is ugyanez a kaliber), mivel átmenetet képez egy tablet és egy okostelelefon közt. Terebélyes méretű a kijelző, a már-már a kompaktság határait feszegetve, de emellett képes rádióhullámokon hívásokat bonyolítani. Tehát a kijelző nagy, konkrétan 5,3"-es, a processzor dupla magos, 1,4 GHz-es (az S II 1,2GHz-en ketyeg, így érthetőek a teszteredmények), a grafikai számításokért egy Mali 400-as GPU felel és végül van GSM/GPRS/EDGE-modul is.

A tablet/telefon hibrid nem csak teljesítményben, árban is erős lesz. Sajnos. Állítólag a Skandináv országok év végére várják a készüléket 715 euróért, ami közel 200 ezer forintot jelent szerződésmentesen. Kérdés kinek kéne így igazán? Jóval kevesebbért vehetünk normális tabletet, jóval kevesebbért vehetünk hagyományos okostelefont, még a high-end kategória keretein belül is. Emellett a HTC Jetstream is olcsónak tűnik, ami AT&T szerződés megkötése után is 700 dollár.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr933206496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása