A mai naptól elérhető a AR.Drone app az Android Marketben, így már az zöld robottal is irányíthatjuk a négypropelleres játékszerünket.

A 2010-es CES kiállításon mutatta be először a Francia székhelyű, vezeték nélküli eszközökre szakosodott Parrot a saját, iOS eszközökkel irányítható quadrocopter-ét. És azóta sikeres is lett. Pedig nem túl olcsó, sokszor labilis és gyenge az akkumulátora (10-12 perces folyamatos repülést biztosít a 1000 mAh-ás telep), de egy nagy vérfrissítés volt a készen kapható távirányítós játékok világában, ahogy a telefonokkal kompatibilis vezeték nélküli eszközök világában is. No, meg végtelenül szórakoztató a cucc.

Először csak a Apple készülékekkel rendelkezők tudták kihasználni a gépet, nyár elején viszont jött a hír, miszerint a Parrot az Androidos közösség felé is nyit, és megkezdték az app fejlesztését. A pár nappal ezelőtt be is fejezték, az AR.FreeFlight néhány órája pedig elérhető az Android Marketben.

A működési elv nem változott, a Drone Wifi-n keresztül kommunikál a mobilunkkal, ugyan úgy küldi a gépen elhelyezett fedélzeti kamerák képét a kijelzőnkre, ahogy a státuszokat is. Az alkalmazás alapfeltételei, egy 2.2-es Android, egy multitouch kijelző és végül egy háromszáz dolláros AR.Drone. Záróakkordként a promóvideó:


A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr873205586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása