Amióta létezik az iOS, azóta tartja szükségtelennek a Flash szabvány jelenlétét az készülékein az Apple. Az IBC kereskedelmi expón jelentette be az Adobe, hogy az új Flash Media Server 4.5 és a Flash Access 3.0 már iOS-sel is kompatibilis lesz.

Sűrűsödnek az események az Apple-nél, megkerülhetetlen, hogy hírezzek ezekről, de Androidos témákat is érintünk hamarosan, megígérem.

Az Adobe az amszterdami IBC-n erősítette meg azt, hogy az új a Flash Media Server-rel már az iPhone, iPod Touch és iPad felhasználók is elérhetnek különböző flash-tartalmakat. Itt streaming-lehetőségről van szó, tehát nem a Safari-ba épül be a szabvány, nem fogunk megszabadulni a kék, kérdőjeles legókockától.

Ez egyfajta felhő-szolgáltatás lesz, így nem a CPU-GPU renderel, hanem maga a szerver számol és küldi tovább a H.264 kódolásban a video-stream-et a készülékekre.

Steve Jobs, közel két éve nyilatkozta azt, hogy a HTML5 szabvány elterjedése után nem lesz szükség a Flash-re, az Adobe mégis ezekkel a kezdőlépésekkel próbálja ráerőszakolni a népszerű készülékekre a komoly erőforrást igénylő szabványt. Bár ez messze van a valódi, telefonon/tableten történő Flash-rendereléstől, amit már megannyi Android-os készüléken láthattunk, kisebb-nagyobb defektekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr713214391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása