Az áprilisban debütált kézikonzol nem igazán hozta a Nintendo által elvárt szintet, de 260 százalékkal több konzolt tudott eladni a nyári árcsökkenés után.

Nyilvánvaló volt, hogy a 3DS jobban teljesít majd, ha a Nintendo lejjebb tornázza az árát, a júliusi, japán árcsökkentés is jól modellezte a egyértelmű szituációt. 25 ezer yenről 15 ezerre redukálta a gép árát, és a csökkentés hetében az eladások tizenháromszorosát könyvelte a cég.

Most Európában és az USA-ban került nyomott áron forgalomba a gép, 250-ről 180 dollárra zsugorodott az árcédula. 50 ezer egységet értékesített a cég augusztus 1 és augusztus 12 közt, a 11-én történő zuhanás után 185 ezer konzol talált gazdára a hónap fennmaradó részében. Júliushoz képest az elmúlt hónapban 260 százalékkal több 3DS fogyott az amerikai régióban, ami egy robbanásszerű teljesítményt jelent.

Az árcsökkentésnek két oka volt. Egyrészt, a készülékre nem volt akkora igény, mint arra a japán cég számított, másrészt a cég egy igazán versenyképes játékszert küldene a gigászi csatába, ami a köznyelvben "karácsonyi szezonként" terjedt el.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr43216141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loyal - www.loyalmunkaruha.hu · http://www.loyalmunkaruha.hu 2011.09.19. 16:13:11

ár ide vagy oda, azért a PS Vita sokkal jobban kéne... O.o

jtrencsenyi 2011.09.24. 11:47:40

@Loyal - www.loyalmunkaruha.hu: Majd egy év múlva talán megéri azt venni. Talán, mert azért mondjuk egy Xperia Play - Shadowgun combót látva azért felmerül az emberben némi kétség. Nem minden a nyers erő, ezt már láttuk a PSP esetén is.
süti beállítások módosítása