A audió-technológiákkal foglalkozó cég még június közepén perelte be a BlackBerry-k gyártóját, azzal vádolva őket, hogy több készülékük a Dolby hangtömörítését jogtalanul használja.

Már megállás nélkül jönnek a "perelős-hírek". Június 15-én adott be keresetet Amerikában és Németországban a RIM ellen a Dolby Labs, mert szerintük több BlackBerry valamint a BlackBerry PlayBook a Dolby által fejlesztett technológiákat használja. Persze úgy, hogy a jogdíjakat nem fizették meg. Arra akarta kényszeríteni a kanadai céget, hogy blokkolja a készülékek forgalmazását a fent említett régiókban, ha nem fizet.

Most nagyon úgy tűnik hogy valóban hibázott a Research In Motion, hiszen három hónap után végül kifizeti a licenszdíjakat, valamint megtéríti a károkat is. A Dolby a vádakat ejti, tehát peren kívül sikerült lerendezni a vitát. Jöhet a függöny.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr853222076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása