Bár az Android ingyenes, mégis egyre drágább a HTC-nek, ezért lehet kikacsint egy új mobil operációs rendszer felé.

Az Android a mobilgyártók számára ingyenesen és szabadon felhasználható rendszer, a Google nem licenszdíjakból, hanem a minél célzottabb reklámokból profitál. Sokak számára jelent ez megkönnyebbülést: Nem kell új rendszert nulláról felépíteni, az adott mobilgyár fejlesztőrészlegének dolga csupán az optimalizálás, esetenként az egyedi felhasználó felület megtervezése és integrálása.

A HTC örül az Androidnak, a Google is örül a HTC-nek, de a tajvani cég most mégis egy újabb rendszer felé húzna. Miért? Először is a Google nem vállal semmilyen felelősséget az operációs rendszert ért támadások után, így nem lép oda a partnereit fenyegető cégeknek (ellenpélda a Windows Phone 7, ami ugyan nem ingyenes, viszont a Microsoft magára vállal minden WP7-t érintő balhét, így lesz egy velük szerződött mobilgyártó immunitása erős, persze ha a rendszerről van szó).

A HTC-t ugyan nem érte olyan súlyos támadás, mint a Samsungot, ráadásul a napokban olcsón is jutott hozzá kilenc ütős szabadalomhoz, amivel akár vissza tudja verni a különböző perrel fenyegetőző cégeket. Ámde a Microsoft ellen elvesztett harcban elég súlyos kártérítéseket kell fizetnie az amerikai cégnek, ami eladott készülékenként átlagosan egy- maximum kétezer forintot jelent. Megjegyzés: Már olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy a Microsoft a jogdíjakkal háromszor annyit keresett mind a WP7-tel.

A cég most alternatívát keres. Ez nem azt jelenti, hogy nem jelenik meg több Androidos-HTC, hanem azt, hogy a vész esetére akar egy új mobilrendszert ami az Android mellett is versenyképes lenne, ha esetleg a HTC úgy dönt, hogy kihátrál a Google mobilrendszere mögül, de persze párhuzamosan is jelen lenne az Android mellett. A dolog ugyan kész tényként nem kezelhető, ahogy ezt a HTC is leszögezte. "Csak a cégen belül ejtettünk meg egy-két tárgyalást egy esetleges új rendszerrel kapcsolatban" -fejtette ki egy kínai gazdasági lapnak a HTC elnöke.

Meg is indultak a spekulációk, egyes szakértők úgy gondolják, hogy a HTC megveszi a majd a webOS-t és azt viszi tovább saját rendszereként. Alapja van a gondolatmenetnek, hisz a Samsung mellett a HTC is tárgyalt a HP-val és azóta a Samsung már hivatalosan is elhatárolódott a kivásárlástól.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr213221617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loyal - www.loyalmunkaruha.hu · http://www.loyalmunkaruha.hu 2011.09.19. 15:52:01

Már a Samsung is készül arra, hogy egyszer le kell szállni a zöld droidos hajóról, ők azt hiszem a Badat próbálják fejlesztgetni...
süti beállítások módosítása