Jelentések szerint a tajvani mobilóriás is gyárt majd Windows 8 alapú, mobil-chipsetes tabletet.

Eldar Murtazin a telekommunikációs iparág "belsőse" szerint, a HTC épp egy olyan tableten dolgozik, mely egy különleges Qualcomm CPU-ra épül, ezentúl a Windows legújabb generációja operál majd rajta. Mivel a Win8 mobil-chipset rendszerekre optimalizálása fejlesztői szempontból rendkívül könnyű, így már nem csak egy asztali operációs rendszer lesz csupán.

Murtazin már többször volt hasonlóan előrelátó (persze ezek nem csak kósza tippek), ha minden igaz a Microsoft és HTC keresztmetszete akár sikeres is lehet, a legkeresettebb Windows Phone 7 készülékek HTC gyártmányúak.

A Windows 8 tabletek árszabásáról még semmit sem tudni, esetünkben hiába mosódik el a határ az asztali és mobil operációs rendszerek közt, végső soron a Win8 egy desktop OS, így az szoftver ára is ezt figyelemebe véve alakul ki, melyet nem tudnak máshogy, csak a tablet tényleges árát kiegészítve behajtani.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr93239329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása