Úgy tűnik a RIM célzottan lassítja a PlayBook gyártását. A kanadai cég produkciós igényei csökkentek, ezért gyárt kevesebbet a Quanta.

A RIM gyárpartnere a Quanta ezer dolgozót épített le a PlayBook projektről, így a gyártói kapacitás is csökkent, de nem így próbál borsot törni a kanadaiak orra alá, hanem a Research In Motion a gyenge PlayBook eladások miatt akarja csökkenteni a gyárköltségeket. Erről azonban a Quanta nem nyilatkozik, így azt sem kommentálta, hogy valóban a RIM-hez köthetőek-e a leépítések.

Az áprilisi tervek szerint a 4-5 millió egység gyártására került volna sor idén, azaz ennyi készülék eladására számított a RIM 2011-ben. Ehelyett csupán 800 ezer PlayBook kelt el eddig, ami csupán töredékét hozta az jósolt összbevételnek. Pont emiatt lesznek belátható időn belül árleszállítások a tabletnél. A leépítés átlagosan 3500 dollárba került a Quanta-nak dolgozónként.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr973245609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása