Még a nyár közepén reppentek fel olyan kétes eredetű hírek, hogy az Apple a Samsung-gal és az LG-vel teszteli, hogy az iPad képernyő paraméterei mellett megoldható lenne-e a Retina Display az iPad 3-ban. Ez az jelenlegi iPhone-ban megbújó DPI mellett körülbelül 2048×1536-as felbontást jelentene 9,7 hüvelyken.

A dolog erősen kérdőjeles volt, a panel úgy tűnik megoldható lenne, az ilyen felbontás viszont rendkívül energiaigényes lenne. Ez pedig igen destruktívan hatna a tíz órás aktív üzemidőre.

Az LG vezérigazgatója szerint igen is Retina Display-ek lesznek a következő generációs iPad-ben, sőt már az is fix, hogy az iPad-ek után iPhone-oknak is az LG lesz a legnagyobb kijelző-beszállítója, ezt követi sorrendben a (még mindig az Apple-lel kooperáló) Samsung, végül az is kiderült, hogy a Sharp is bedolgozik majd.

Utóbbira azért következtethetünk, mert az Apple egy milliárd dollárt invesztált a Sharp, kijelzőkkel foglalkozó részlegébe, ami egy igen testes összeg. Spekulációk szerint a Sharp így könnyedén túlteljesítheti a Samsung-ot a kijelző ellátásban.

Komolyabb hírek szeptember folyamán jöhetnek ezzel kapcsolatban, bennfentesek szerint ekkor indul be az iPad 3 gyártási folyamata, amit 2012 elején szeretnének piacra dobni.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr353178317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása