Épphogy sikerült az Apple-nek kitiltatnia a Galaxy telefonokat 32 európai országból, a Holland bíró nem fogadta el a vállalat panaszát a slide-to-unlock funkcióval kapcsolatban.

Valahogy úgy érzem ez az egyetlen szabadalmi bejegyzés aminek a végére járt a bíróság -ami meglehetősen szomorú. A svéd Neonode már megelőzte az amerikai céget a képernyő feloldásának technikájával, igaz grafikai elemek nélkül. Ha ez még nem lenne elég, a bíró szerint a Samsung egyedi felhasználói felülete, a TouchWiz képernyő-feloldási mechanizmusa más: Az ujjunk mozgatáséval az egész unlock-képernyő kimozdul, csúsztatni nem kép pont közt, hanem bármerre tudjuk.

A hollandoknál tehát az Apple nem tud visszaélni a feloldómechanizmussal, ugyanitt akár a Neonode, a 2005-ben megjelent, Windows CE-alapú N1m miatt szintén perre is vihetné a dolgot, hogy teljes legyen a kör és már-már egy kellemes, családias hangulat is kialakulhatna a bíróságokon.

Pitiáner dolgok ezek (pl. a tárgyláson több percig ment a vita, a hamisított képeken található árnyékokon), az Apple már nem tud hova fejlődni, ezért sajnos a konkurencia szétrombolásában látja a jövőt, aminek a bűzös, keserű levét a tápláléklánc alján lévő felhasználó issza meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr143181873

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az Apple feketesége 2011.08.26. 13:41:24

Az Apple tette a saját termékét hasonlatossá másokéhoz és aztán beperli őket a hasonlóságra hivatkozva.  Mert ugyebár ha kitart a fehér dizájnszínénél, akkor azért a fehér és a fekete inkább ellenkező, mint hasonló dizájnmegjelenés.Talán még arra...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása