A jelenlegi két legnagyobb iPhone, iPod Touch és iPad beszállító, a Foxconn valamint a Quanta Computer szerint, a gyártást nem, vagy csak minimálisan érinti hátrányosan Steve Jobs vezérigazgatói lemondása.

A két cég szerint Tim Cook (a jelenlegi vezérigazgató) már korábban, Jobs távozása előtt is szorosan együttműködött a beszállítókkal, hogy a gyártási folyamat zökkenőmentes maradjon, ám sok piaci elemző úgy vélekedik, hogy a vezérigazgató váltás negatívan érintheti a márka ismertségét és hírét. Meglehet, hogy az Apple-nél történő változások a versenytársak bevételét növelik, de ennek bizonyítására még várnunk kell.

Véleményem szerint az Apple már felépített egy olyan megkérdőjelezhetetlen jelenséget, ami Jobs visszavonulása ellenére tökéletesen talpon tud maradni, természetesen amikor a lemondásnak híre kélt a részvények rögtön 5-7 százalékkal zuhantak. Ezt viszont már megszokhattuk, mikor a volt vezérigazgató egészségét kétségbe vonó információk szivárogtak a publikum és a piac elé a közelmúltban többször is.

Jobs nem viszi magával az jól megszokott, bejáratott márkákat, nem szűnnek meg az iPhone-ok, ahogy az iPad-ek sem. Még mindig egy titulus lesz a "Apple User" (ha a hazai felvevőpiacot nézzük akkor pláne).

Cook jól vezeti majd a céget (bizonyította már, hogy megbirkózik a Apple által felállított kritériumokkal), de olyan személyi kultuszt, amit Steve Jobs köré építettek viszont már nem igazán tudnak összehozni. Legalább is nem egy belátható időn belül. Meglehet nem is célja az cégnek, tisztában vannak azzal, hogy Jobs nem fogja (nem tudja) végig az Apple kis kezeit fogni és inkább mint egy érett, de mégis személytelen cég akar lenni.

Persze történhet bármi. Lehet, hogy egy rossz döntések sorozata végül hátrányosan érinti a "vezető IT cég" nevét, de lehet, hogy -ha csak az iOS-t nézzük, legyűri az Android piaci részesedését Amerikában, és végül abszolút első lesz mobiloperációs rendszerben. Kiderül. Csak ki kell várnunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr853183783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása