Sajnálkozunk, kárörvendünk vagy csak hidegen hagy bennünket, hogy mi van a HP-val mostanság. Még azok akik érdeklődéssel követik nyomon a cég mélyrepülését sem gondolnak bele abba, hogy a fiaskóhelyzet nem csak a HP-nak, de a beszállítóknak is rendkívül fájdalmas.

A DigiTimes felmérte a helyzetet, melyből az derült ki, hogy ha a HP alá dolgozó komplett beszállító-lánc nyakán maradt komponensekből még százezer egységet lehetne kihozni. Magyarul a beszállítók 100 ezer HP TouchPad Go-n csücsülnek épp, melyet nem tudnak összerakni megrendelő hiányában. Ezeket az alkatrészeket erre a negyedévre tartogatta a HP, a döntésekor még nem tudta, hogy rossz befektetés lesz.

Ezek amúgy nem a tíz hüvelykes táblagép, hanem a végül teljesen jegelt TouchPad Go darabjai, melyeket összeszerelve egy 7"-es, kompaktabb kistestvért kapnánk, amelyre biztosan lenne igény szintén nyomott áron, de ilyen kis haszonkulcs mellett nem érné meg beüzemelni a gyártósorokat. Pláne, hogy a gyártássorozat megkezdése előtti a kutatás és fejlesztés sem volt kis pénz.

Mik lehetnének a megoldások? A HP fontolóra vette még azt is, hogy csak úgy fogja a cókmókot és kihátrál az egészből (amit jogilag szinte biztos, hogy nem tehetne meg). Hát a teljes szállítmányt akár értékesíteni is lehetne, kisebb-nagyobb elektronikai cégeknek, hogy azok pedig egy "átbrandelt" TouchPad-et tudjanak eladni. A hardver így meglenne, egyeztetéssel talán még a WebOS-t is fel lehetne használni, vagy esetleg más platform, más OS felé mozdulni. Így talán mindenki jól járna kivéve a HP, aki ezek után vessen magára.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr723191764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása