Az okostelefonok és az okos-PMP-k mögött már-már kezdenek eltűnni a hagyományos médialejátszók, a Cowon most iAudio i10-zel szeretné visszarángatni a köztudatba az egyszerű zenelejátszót.

Pár napja ünnepelte negyedik születésnapját az hordozható lejátszók megreformálója, az iPod Touch. Mivel sok esetben az Apple diktálja a trendeket, a Touch elterjedésével egyre nagyobb igény lett a tág tudással bíró lejátszókra. Legyen nagy érintőkijelző, internetelérés, appok. A Cowon persze pont az ilyen PMP-k gyártásával erősödött meg az utóbbi években.

A koreai cég viszont most gondol azokra is, akiknek a zenelejátszás mellé nem kell ezer-és-egy olyan funkció, amit úgy sem használna ki, így a Cowon iAudio i10 pont abban erős amiben kell: Minőségi zenelejátszás és széles formátumismeret, erős akkumulátor, FM-rádió, faék egyszerűségű és mégis szemrevaló felhasználói felület.

A készüléken egy három hüvelykes TFT-kijelző van, ez alatt terül el a touchpad jellegű kapacitív érintő-panel. A lakkfehér hátlap erősen íves cseppdizájnt kapott, az összkép teljesen minimalista, amit csak egy oldalsó libikóka-hangerőszabályzó tör meg. A Color Therapy-felhasználói felület is végtelenül egyszerű. Tíz különböző, előre tárolt színvilágot alkalmazhatunk, hangulatunkhoz, tevékenységünkhöz igazodva, de mi magunk is teljesen személyre szabhatjuk a színeket. Leginkább a WP7-es Metro UI-hoz hasonlítható, a grafikákat többnyire szöveges elemek váltják fel.

A akkumulátor a Cowon szerint zenehallgatás mellett 38 órát, videólejátszás mellet 6 és fél órát bír. Hiába kapott célzottan szerény tudást a kütyü, azért egy-két extra funkció ide is becsusszant. A Koreában kapható i10-ekben T-DMB-tuner is található, így digitális TV adások fogadására is képes. Van analóg TV-kimenet, így kompozit kábellel tudjuk a kütyü képét TV-képernyőkre tükrözni.

A készülék a napokban jelenik meg az ázsiai régióban, az árról és a nyugati megjelenésekről még nincs információ, persze ellenfél csak akkor lesz a i10, ha az szerény tudását figyelembe véve kapja meg a végleges árcédulát.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr673218002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loyal - www.loyalmunkaruha.hu · http://www.loyalmunkaruha.hu 2011.09.19. 16:10:22

manapság egy ilyen készüléknek még van létjogosultsága?
süti beállítások módosítása