Amerika egyik legsikeresebb szitkomjából licenszelt jelenetet a Google, hogy a klippel népszerűsítse a NFC alapú mobil-pénztárcát.

Az 1989 és 1998 közt futó, kilenc évadot megélt szituációs komédia egyik emlékezetes jelenetével, a robbanó-pénztárcával próbálja a Google kivezetni a divatból a hagyományos és kényelmetlen, készpénzzel és bankkártyákkal történő fizetést. A kis hatótávolságú, rádióalapú adatkommunikáció lehetővé teszi, hogy egy fizetést egy NFC chippel ellátott kártyával, karórával, mobillal, vagy bármivel kényelmesen végezzük el.

A legjobb példák nálunk a nagy nyári fesztiválok voltak, amelyeken csakis MetaPay NFC-kártyákkal lehetett fizetni. Hazánk fővárosa is NFC-alapokon akarja megoldani BKV jegyek és bérletek használatát, de a teljes rendszer kiépítése drágának, ebből adódóan szürreálisnak tűnik, pláne annak fényében, hogy a SMS-fizetésből sem lett semmi.

Az NFC stabilitását és biztonságát vitatják ugyan, ennek ellenére egyre több-és-több ország szolgáltatásai érhetőek el ezen formában. A Google ezt a technológiát pártolja leginkább, ha a fizetés habitusáról van szó, de jelenleg csak egy készülékük, a Nexus S-ben van fedélzeti-NFC chip (jönnek viszont az NFC kompatibilis memóriakártyák). A rendszer indulását nyárra ígérték, de most már úgy tűnik ez az őszi szezonra csúszik át. Meglehet hogy a lenti reklám felbukkanása a Google Wallet közelgő elindulásának előszele.

Nem az első eset az, hogy filmekből, sorozatokból kivágott jeleneteket használnak fel egy reklámfilmhez, úgy hogy az mégis kreatív maradjon. Az Apple az iPhone indulása előtt, a 2007-es Oscar díjátadóra készítette ezt az emlékezetes reklámfilmet... Zárásnak a maga a spot:

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr93233747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loyal - www.loyalmunkaruha.hu · http://www.loyalmunkaruha.hu 2011.09.19. 15:17:44

Nekem tetszik ez az NFC, csak nem tudom mennyire lehet biztonságos... azért kicsit félnék szó szerint mindent mobilról végezni... :S
süti beállítások módosítása