A Microsoft szabadalmi kérelmet nyújtott be "mobilkommunikációs eszköz, több, cserélhető másodlagos készülékkel" címen. Zavarosnak tűnik, de az ötlet kiváló.

Ahány mobilfelhasználó annyi igény. Nehéz is a gyártóknak mindenki számára megfelelőt gyártani. A Microsoft a Windows Phone 7-höz szeretne most cserélhető billentyűzetes rendszert szabadalmaztatni, így fizikai gombokkal gyorsan és kényelmesen tudnánk gépelni, de a játékok irányítása is könnyedén elszakadna az érintőképernyőtől.

Az elv pofon egyszerű: Van egy mezei slider-készülék, melynek kicsúsztatható része egy dokkoló, amibe nekünk a célnak megfelelő kiegészítőt kell pattintanunk. A Microsoft tervei túlmutatnak a QWERTY-n és a gamepad-on, hiszen lenne távirányító (ha telefonunk monitorra, tévére van kötve), másodlagos akkumulátor napelemmel, valamint egy kijelző kiegészítő is. A szabadalomleírás példaként említi akár az orvostudományban használható kiegészítőket, ami lehetne bőrfelszíni-hőmérő is.

A bepattintható eszközök a tervek szerint vezeték nélkül kommunikálnak a telefonunkkal, például a készülékünket az asztalra, dokkolóba helyezve vagy szintén tévére kötve is tudjuk a irányítani a kezünkben lévő gamepaddel, ami így kényelmessé teszi az egész folyamatot.

A dolog papíron rettentő érdekesnek és varázslatosnak tűnik, de erről a gyártókat is meg kell győznie a Microsoftnak, hiszen a technológia kifejlesztése és legyártása drágának és kényelmetlennek tűnik. Reméljük azért a legjobbakat, ha az ötlet nem tűnik el a süllyesztőben, akkor bizony egy meglehetősen érdekes és egyedi szabadalom van a Microsoft kezében.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr193248138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása