Az Apple felvette a kapcsolatot olyan beszállítókkal, akik üveg hajlításához alkalmas eszközöket is kínálnak. Még az iPhone 5 külalakja sem tisztázott, de már a iPhone 6 dizájnelemeiről csiripeltek források a DigiTimesnak, melyek szerint az Apple komolyan gondolkozik a speciális üveg alkalmazásán az iPhone-okban és az iPad-ekben. A konkáv üveg viszont egyáltalán nem lenne újdonság, a Google legutóbbi referenciatelefonja a Nexus S is homorú üveggel jelent meg, sőt már a Windows Phone 7-nek is van ilyen, hajlított kijelzős telefonja, a Dell Venue. Ennek többnyire dizájnbeli jelentősége van, de kényelmesebb tőle a telefonálás és a technológiának köszönhetően állítólag sokkal nagyobb biztonságban van az üveg.

A Corning Incorporated is hajlított Gorilla Glass kifejlesztésén dolgozgat épp. A Gorilla Glass igen népszerű a jelenlegi okostelefonok közt, hisz a különleges eljárásokkal készült üveg felettébb karc- és ütésálló. Strapabíróságát az is jól jellemzi, eredetileg a cég hogy elektromos főzőlapokra tervezte (és alkalmazza is) az üveget.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr23260083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása