Az e-readerek császára, az Amazon igen szép felhajtást csapott a Kindle tabletnek, mikor bejelentette hónapokkal ezelőtt. A végül jól bevált terve az volt, hogy csak a specifikációról és a készülék áráról szivárogtatott kisebb-nagyobb információkat, azok az újságírók, akik kipróbálhatták augusztusban csupán szöveges formában tudósíthattak az eszközről. A szerdai napon viszont a készüléket sajtótájékoztatón mutatták be széles körben, két hagyományos e-readerrel.

A Kindle Fire egy hét hüvelykes, Gingerbreaddel szerelt, dupla-magos Android-tablet, de a rendszert az Amazon elég drasztikusan megplasztikázta. A kütyü inkább Amazonos szolgáltatásokra lesz kiélezve így kérdéses, ezeket mennyire tudnánk hazánkban kihasználni. Ezen alkalmazások közt van az Amazon AppStore (alkalmazás bolt), az Amazon MP3 (zene bolt), az Amazon Kindle (e-book bolt), az Amazon Instant Video (filmek és tv-műsorok boltja, kölcsönzője), az Amazon Cloud (felhőalapú adattárolás) és végül Amazon Prime, amivel állítólag egy meghatározott ideig (általában egy hónapig) ingyen szállít a cég bármit, amit tőlük rendelünk. A kütyü november 15 környékén lesz elérhető a kiskereskedelmekben, csupán 200 dolláros -körülbelül 40 ezer forintos áron.

Update: Az Amazon alelnöke az Engadget kérdésére, miszerint várható-e a tíz hüvelykes Kindle Fire, csak annyit válaszolt: "Stay tuned".

A másik két nagy dobás, az új Kindle valamint a Kindle Touch. Előbbi a teljesen hagyományos, Amazon vérvonalát tovább hordozó, hat hüvelykes e-könyv olvasó, mely mellőzi a jelentősebb extrákat, de ennek fejében összesen csak 79 dollárért vihetjük (mától). Utóbbi szintén egy olvasó, mely már érintésérzékeny, szövegfelolvasásra is alkalmas, továbbá a készülékben debütál az Amazon új fejlesztése, az X-Ray funkció is, mely a könyvek jelentősebb motívumait, fordulatait, szereplőit megjelölni nekünk, és segítségével egy gombnyomásra letölt minden fontosabb információt, akár a Wikipédiáról. Mivel az készülék érintőképernyős, az e-ink kijelzőn egy infravörös-háló előzi meg a véletlen érintéseket, melyek megzavarhatják az olvasást. A Kindle Touch-ból két verziót vásárolhatunk: A Touch 3G-ben Wifi mellett, értelem szerűen 3G-adatforgalom bonyolítására alkalmas modul szabadít fel minket a lokális hálózatok kötöttségéből. Mindkét Touch november 21-től kerül forgalomba, a Wifi-s 99 dollárért, a 3G-s viszont 149 dollárért.

A bejegyzés trackback címe:

https://wireless.blog.hu/api/trackback/id/tr13263419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása